Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Konstnärsnämnden i Almedalen 2024

Deltagarna som kommer att vara med i seminariet Konstnärspolitiken och pengarna: Lawen Redar, Riksdagsledamot, kulturpolitisk talesperson, Socialdemokraterna Mika Romanus, Direktör, Konstnärsnämnden Carl Forsberg, Förste vice ordförande i Kulturnämnden, Västra Götalandsregionen, Miljöpartiet Gunnar Ardelius, Generalsekreterare, Sveriges Museer Sara Edström, Ordförande, Konstnärernas Riksorganisation Jon Brunberg, Kulturpolitisk strateg, Moderator, Konstnärernas Riksorganisation

Under Almedalsveckan medverkar Konstnärsnämndens direktör Mika Romanus i ett seminarium i Kultur i Almedalen.
Almedalsveckan – den demokratiska mötesplatsen för samhällsfrågor, äger som vanligt rum i Visby i år. Konstnärsnämnden medverkar här:

Konstnärspolitiken och pengarna!
En rad politiska processer, inte minst på statlig nivå, som handlar om hur den offentliga konstnärspolitiken ska reformeras och hur kulturlivet bör finansieras, väcker farhågan att det offentliga nu är på väg att ta ett steg tillbaka från den konstnärspolitik som utvecklats sedan 1974. Ett panelsamtal om utmaningarna för konstnärspolitiken och om konstlivets finansiering.

Deltagare:

  • Lawen Redar, Riksdagsledamot, kulturpolitisk talesperson, Socialdemokraterna
  • Mika Romanus, Direktör, Konstnärsnämnden
  • Carl Forsberg, Förste vice ordförande i Kulturnämnden, Västra Götalandsregionen, Miljöpartiet
  • Gunnar Ardelius, Generalsekreterare, Sveriges Museer
  • Sara Edström, Ordförande, Konstnärernas Riksorganisation
  • Jon Brunberg, Kulturpolitisk strateg, Moderator, Konstnärernas Riksorganisation

Datum: 25/6
Tid och plats: kl.16.00-16:45 (Kultur i Almedalen)
Arrangör: Konstnärerna Riksorganisation

Mika Romanus kommer också att delta i rundabordssamtal och föra dialog med olika organisationsföreträdare i samband med programpunkter under veckan. Du som inte har möjlighet att delta i Almedalen kan ta del av inspelningar från Kultur i Almedalen i efterhand.