Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Musikresidens i Sverige

Konstnärsnämndens internationella program för musik delar ut vistelsestipendium för residens i Sverige för utländska musikkonstnärer.

Det internationella programmet för musik samverkar med lokala och regionala parter i Visby och Sundsvall för att kunna erbjuda residensvistelser för Sverigebaserade och utländska konstnärer som vill fördjupa sin konstnärliga verksamhet och knyta internationella kontakter.

Studioresidens i Sundsvall

I samarbete med Nevo Studios i Sundsvall har vi skapat ett internationellt studioresidens. Målet är att den sökande får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska musikkonstnärer för att i studion utveckla och fördjupa din konst och att bidra till internationellt kulturutbyte på en kollegial nivå.

Residens i Visby

Vi samverkar med Visby International Composer Centre (VICC), en arbets- och mötesplats för tonsättare från Östersjön och de nordiska länderna och som även är öppet för komponister från andra delar av världen. Både svenska och internationella komponister kan söka residens i Visby via VICC, men Konstnärsnämnden ger endast stöd till internationella komponister som får residens i Visby.