Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Internationella programmet för cirkus

Ett program för yrkesverksamma konstnärer inom cirkusområdet.

Foto: Fredrik Schlyter

Cirkusartist gör akrobatik under en bro
Konstnärsnämndens internationella program för cirkus ska bidra till konstnärlig utveckling och förbättrade arbetsmöjligheter för yrkesverksamma konstnärer inom cirkusområdet. Programmet ska verka för att öka och fördjupa konstnärers internationella kontakter och arbetsmöjligheter.

Konstnärsnämnden fick år 2022 uppdrag att utveckla ett internationellt program för cirkusområdet. Det riktar sig till dig som är cirkusartist eller cirkusregissör/koreograf.

Programansvarig

Anneli Strömqvist

Programansvarig, Internationella programmen för dans och cirkus

08-506 550 70 (Opens in a New Window)
Ett svartvitt foto på en dansare som rör sig i förgrunden med armarna utsträckta uppåt åt ena hållet med ett träd i bakgrunden som lutar sig åt samma håll.

Foto: María Emilia Parola

Arbetsstipendium till 25 dans- och cirkuskonstnärer

Läs mer
En danskonstnär i rörelse framför en stor, utsmyckad grön mosaikvägg.

Foto: Moncef Henaien Onori.

23 internationella utbyten och resebidrag beviljade inom dans och cirkus

Läs mer
Bilden visar en grafisk design relaterad till “Cinars Biennale 2024” där texten är konstnärligt arrangerad för att bilda formen av två händer som nästan rör vid varandra, påminnande om Michelangelos “Skapelsen av Adam”. Texten upprepas i olika storlekar för att skapa konturen och detaljerna i händerna. Bakgrunden är en ljus limegrön färg, och det finns ytterligare detaljer som datum “11-16 NOV” och en plats “MONTREAL” inkluderade i designen

Cinars

Open Call – Deltagande vid CINARS 2024

Läs mer