Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Konstnärsnämndens internationella program för musik samverkar med konstnärer, konstnärsdrivna organisationer och andra institutioner för att främja internationalisering och stärka svenska musikkonstnärers internationella nätverk och kontakter.

Vi samverkar med organisationer och partners både i Sverige och internationellt som är viktiga i musikbranschen och som precis som oss vill bidra till konstnärlig utveckling och förbättrade arbetsmöjligheter för musikkonstnärer.

Export Music Sweden

Vi har ett långsiktigt och djupt samarbete med den svenska musikbranschens exportorganisation, Export Music Sweden, ExMS. De arbetar med samtliga musikaliska uttryck och deras fokus är att bidra till ökade musikexportintäkter för hela Sveriges musikindustri. Export Music Sweden säkerställer att det finns en stark svensk närvaro på branschmässor, seminarier, festivaler och andra händelser ute i världen. De arrangerar även seminarier och föreläsningar i Sverige.

Här är ett urval av projekt som vi driver tillsammans med Export Music Sweden:

  • Tillsammans har vi tagit fram digitala landsguider med detaljerad information om hur musikbranschen fungerar i olika länder i Norden, Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Guiderna är framtagna för att underlätta för svenska musikkonstnärer som arbetar på en internationell marknad. De innehåller aktuell information om media- och musikbranschen i de olika länderna, allt från mediehus och radiokanaler till spelställen, konserthus och festivaler, liksom information om musikstudios, residens och reseinformation.
    Ta del av landsguiderna

  • Tillsammans med Export Music Sweden har vi också tagit fram en digital artist- och eventdatabas. En gratistjänst för professionella musikkonstnärer där de kan presentera sig själva. Målsättningen är att vidga arbetsmarknaden och öka möjligheterna till arbetstillfällen genom att underlätta för uppdragsgivare att komma i kontakt med dem.
    Till artist- och eventdatabasen 

  • Vi samarbetar kring seminarieserien Spot On som belyser musiken och musikers villkor i olika sammanhang och branscher.

    Ta del av Spot on-seminarierna

Internationella samverkansparter

Vi har flera internationella samverkansparter för residensprogram runt om i världen. Exempel på samverkansparter för residens är Coastal Jazz and Blues Festival i Vancouver, Kanada, The House of Songs i Austin, USA, Sobobade i Bargny, Senegal och Sinfonietta Riga i Riga, Lettland.