Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Arbetsprover

Här kan du läsa om vilka arbetsprover du ska bifoga om du skickar in din ansökan via e-tjänsten.

Om du söker Konstnärsnämndens stipendier och bidrag som enskild konstnär är det obligatoriskt att bifoga arbetsprover. 

Nedan kan du läsa om vilka arbetsprover som ska bifogas för respektive konstområde.

 • Arbetsprover är obligatoriskt. Välj aktuella arbetsprover som är representativa för ditt konstnärskap, helst från de två senaste åren. Tänk på att det kan vara bra att välja både närbilder på dina verk och bilder som visar hur verken presenteras i ett sammanhang.

  När du laddat upp dina filer i ansökan får du möjlighet att för varje fil ange titel, årtal, teknik, storlek och beskrivning.

  Antal filer: 5-10

  Filformat och godkänd storlek per fil: jpg (2 MB), mp3 (20 MB), mp4 och mov (50 MB)

 • Välj ett aktuellt ljudprov, som är representativt för dig både vad gäller kvalitet och repertoar. Ljudprovet kan till exempel vara en liveinspelning, ett utgivet material eller annat offentligt presenterat verk. Det ska innehålla sammanlagt minst 20 minuter musik. Ljudproven ska inte vara äldre än tre år.

  Filformat: mp3, med minst 320 kbit/s bithastighet och 44,1 kHz samplingsfrekvens

  Sammanlagd längd ljudfiler: minst 20 minuter

  De komprimerade filerna ska innehålla metadatainformation om:

  • artist (gruppens namn)
  • album (titel på utgivet fonogram)
  • låttitel
  • genre
  • årtal
  • din roll på ljudprovet

  Partitur: Partitur kan laddas upp som flersidiga PDF-filer. Arbetar du med längre orkesterverk, musikdramatik e.d. accepterar vi färre antal verk än tre stycken. Tänk på att bädda in alla typsnitt som används i PDF-filen.

  Begränsningar för partitur: max antal filer 3 st

 • Arbetsprov är obligatoriskt för ansökan om arbetsstipendium och projektbidrag, det ska vara en filmfil eller max 10 bilder. Det är viktigt att du kan identifieras i arbetsprovet om det är från ett arbete i grupp. Länkar till Vimeo, YouTube eller webbsida kan lämnas som komplement i ansökningsformuläret. Det ska inte vara äldre än fem år. Kontrollera att länkarna fungerar och ange lösenord när det behövs.

  Antal filmfiler: 1-4

  Filformat: mp4 eller mov

  Storlek filer totalt: 250 mb

  Eller:

  Antal bilder: 1-10

  Storlek filer totalt: 20 mb

 • Arbetsprov är obligatoriskt och ska ge en tydlig bild av ditt konstnärskap. Det ska inte vara äldre än tre år. Det är viktigt att du kan identifieras i materialet om det är ett arbete i grupp. Länkar till Vimeo, YouTube eller webbsida kan lämnas som komplement i ansökningsformuläret. Kontrollera att länkarna fungerar och ange lösenord när det behövs.

  Antal filer: 1-2

  Filformat: mp4 eller mov

  Storlek filer totalt 250 mb

 • Arbetsprov är obligatoriskt för ansökan om arbetsstipendium och projektbidrag, det ska vara 1-4 filmfiler. Länkar till Vimeo, YouTube eller webbsida kan lämnas som komplement i ansökningsformuläret. Arbetsprovet ska ge en tydlig bild av ditt konstnärskap eller ditt projekt. Kontrollera att länkarna fungerar och ange lösenord när det behövs.

  Antal filer: 1-4

  Filformat: mp4 eller mov

  Storlek filer totalt: 250 mb