Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Är du en yrkesverksam konstnär inom dansområdet som vill fördjupa din konstnärliga verksamhet och utveckla ditt internationella nätverk? Då kan du söka residensprogram i utlandet.

Residens erbjuder plats och tid för konstnärlig fördjupning, internationella möten och kunskapsutbyte. Residens syftar till såväl konstnärlig utveckling som vidgade arbets- och inkomstmöjligheter för stipendiaterna.

Det internationella programmet för dans har för närvarande residensprogram på tre platser i utlandet: Berlin, New York och Paris. Dessa organiseras genom samarbete med lokala aktörer. De olika residensen varierar i tid och inriktning och erbjuder olika förutsättningar, läs mer i beskrivningen av respektive residens.

  • Stipendiater får tillgång till dansstudio/arbetsplats, en möblerad bostad och ett stipendium för att täcka kostnader för resa och uppehälle under vistelsen.

    Förutsättningar och inriktningar varierar mellan de olika residensen, läs mer på respektive residens sida.

  • Dansresidens utomlands kan sökas av yrkesverksamma konstnärer inom dansområdet, och som bor i Sverige eller har sin huvudsakliga verksamhet här.

  • Ansökningstider

Frågor kring ansökan