Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Vad tycker du om vår webbplats? Svara gärna på vår korta undersökning.

Är du en yrkesverksam konstnär inom dansområdet som vill fördjupa din konstnärliga verksamhet och utveckla ditt internationella nätverk? Då kan du söka residensprogram i utlandet.

Residens erbjuder plats och tid för konstnärlig fördjupning, internationella möten och kunskapsutbyte. Residens syftar till såväl konstnärlig utveckling som vidgade arbets- och inkomstmöjligheter för stipendiaterna.

Det internationella programmet för dans har för närvarande residensprogram på tre platser i utlandet: Berlin, New York och Paris. Dessa organiseras genom samarbete med lokala aktörer. De olika residensen varierar i tid och inriktning och erbjuder olika förutsättningar, läs mer i beskrivningen av respektive residens.

  • Stipendiater får tillgång till dansstudio/arbetsplats, en möblerad bostad och ett stipendium för att täcka kostnader för resa och uppehälle under vistelsen.

    Förutsättningar och inriktningar varierar mellan de olika residensen, läs mer på respektive residens sida.

  • Dansresidens utomlands kan sökas av yrkesverksamma konstnärer inom dansområdet, och som bor i Sverige eller har sin huvudsakliga verksamhet här.

  • Ansökningstider

Frågor kring ansökan