Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Arkivlådor på hylla

IASPIS arkiv i Stockholm. Foto: IASPIS

IASPIS arkiv innehåller information och dokumentation av publika program, stipendiater, expertbesök, internationella samverkansprojekt i Sverige samt samlat material från sverigebaserade och internationella stipendiater samt andra konstnärer och curatorer inom bild- och formområdet.

Här kan du ta del av det digitala arkivet och nedan läsa mer om det fysiska och hur du kan ta del av detta.

  • IASPIS digitala arkiv
  • IASPIS digitala arkivet omfattar främst material som tidigare publicerats på hemsidan men även dokumentation kopplat till residens och publika program. I det fysiska arkivet, som etablerades 2005, har genom åren samlats dokumentation från IASPIS residensstipendiater, andra Sverigebaserade utövare och gästande curatorer. Här finns för närvarande ca 300 svenska konstnärer och grupper samt ca 150 utländska konstnärer och curatorer representerade med olika material såsom bilder, publikationer, ljud- och video.  Arkivet syftar till att samla och tillgängliggöra information om enskilda utövare och dokumentation från IASPIS verksamhet.

  • Du är välkommen att besöka IASPIS arkiv som finns på Konstnärsnämnden i Stockholm. Kontakta oss i förväg så reserverar vi en tid. Material från arkivet kan inte lånas ut men vi bistår gärna med visning eller uppspelning av material.

Om du vill besöka det fysiska arkivet kontakta