Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Spot on

Konstnärsnämndens internationella program för musik samarbetar med Export Music Sweden kring seminarieserien Spot On som belyser musiken och musikers villkor i olika sammanhang och branscher.

Dansmusikens utmaningar

Export Music Sweden har i samarbete med Konstnärsnämndens internationella program för musik och Project Commando producerat fem korta filmer som tar upp utmaningar och möjligheter inom den elektroniska dansmusiken. Till hjälp har vi musikjournalisten Ika Johanneson som intervjuar både svenska och utländska DJs, skivbolag, beslutsfattare, arrangörer och agenter inom genren.

Avsnitt 1: Artisterna

Vilka tankar har de om yrket som DJ, om publiken och framtiden? Se och lyssna till intressanta samtal för att låta dig beröras och inspireras.

Medverkande musikkonstnärer: DJ Clea, Kornél Kovácś, Hyperaktivist och Peder Mannerfelt!

 

 

Avsnitt 2: Politiken

I det andra avsnittet i vår serie korta filmer om den elektroniska dansmusikens utmaningar och möjligheter berör det ständigt heta ämnet: Politiken.
Vilken bild har politiker och beslutsfattare av dansmusiken? Har historiska synsätt på dans och rörelse fortfarande begränsande effekt på detta musikuttrycks kulturella status?

Medverkande musikkonstnärer, skivbolag och arrangörer: Peder Mannerfelt, Kornél Kovács, Sunil Sharpe, Hyperaktivist, DJ Clea och Veronique de Leon (Elevation-Events)!

 

 

Avsnitt 3: Agenterna

I det tredje avsnittet i vår serie korta filmer om den elektroniska dansmusikens utmaningar och möjligheter tar vi denna gång pulsen på: Agenterna!
Hur tar man hand om sina artister, hur hjälper man dem utvecklas och kan tomrummet som pandemin skapat leda till nya idéer?

Medverkande agenter och produktionsbolag: Nina Tillberg (Apelago), Joost Holthuizen (Club Basis) och Karl Törnros (Monstera)!

 

 

Avsnitt 4: Skivbolagen

Nu har vi kommit till det fjärde avsnittet i vår serie korta filmer om den elektroniska dansmusikens utmaningar och möjligheter. Denna gång lyssnar vi in musikproducenterna och Skivbolagen!
Hur ser efterfrågan på ny musik ut, vad ligger i pipeline och hur skapar man ny dansmusik när man inte kan testa sin musik på en publik?

Medverkande skivbolag och musikproducenter: Kornél Kovács (Studio Barnhus), DJ Clea, Peder Mannerfelt och Sunil Sharpe.

 

Avsnitt 5: Arrangörerna

Nu har vi kommit till det sista och femte avsnittet i vår serie korta filmer. Slutligen hör vi oss för med de som ansvarar för den livsavgörande publikkontakten: Arrangörerna!
Hur säkerställer man inkomster och möjligheter för arrangörerna att skapa möjligheter för musikkonstnärerna att presentera sin musikkonst och publiken att dansa till sin älskade musikform?

Medverkande bokare och arrangörer: Nina Tillberg (Apelago), Joost Holthuizen (Club Basis), Veronique de Leon (Elevation Events), Karl Törnros (Monstera), Denzel Zurburg & Bas van Wersch (Intercell) och Hyperaktivist!

 

 

Konstmusikens utmaningar i ett förändrat kulturlandskap

Konstnärsnänmden har tillsammans med Export Music Sweden spelat in ett samtal om de exportutmaningar som konstmusiken står inför i ett förändrat kulturlandskap.
I samtalet som modereras av kulturjournalisten Petra Markgren Wangler, diskuterar orkesterchefen Katrine Ganer.

 

Kontakt:

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)