Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Stipendiater utsedda till Delfina Foundation, London, och Künstlerhaus Bethanien, Berlin


Santiago Mostyn, installationsbild från utställningen Grass Widows, Alberta USA, 2020. Fotograf: Blaine Campbell.

Iaspis residens på Künstlerhaus Bethanien i Berlin har tilldelats bildkonstnären Santiago Mostyn. Till residensprogrammet Delfina Foundation i London har konstnären Rut Karin Zettergren valts ut. Iaspis sex månader långa residens på
Künstlerhaus Bethanien
i Berlin har tilldelats bildkonstnären Santiago Mostyn. Han planerar att utforska arkiv med anknytning till Tysklands och Sveriges koloniala strävanden i södra Afrika och händelsernas inverkan på stadens samtida kulturlandskap. Residenset påbörjas i början av 2021. Mar Fjell, Iaspis stipendiat i Berlin 2020, avslutar sitt residens vid månadsskiftet.
Läs mer om Mar Fjells residens i Berlin här

Delfina Foundation
i London är ett tematiskt residensprogram som erbjuder ett fokuserat sammanhang för att främja samarbeten mellan konstnärer och andra utövare, hjälpa idéer att växa samt stödja utvecklingen av nya projekt. Konstnären Rut Karin Zettergren har valts ut för att under hösten medverka i att årets tematik Science Technology Society. På plats i London kommer hon att experimentera med virtual reality baserad på sömn och drömmar.