Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Projektbidrag fördelade inom dans och cirkus 2023

Projektbidrag fördelade inom dans och cirkus 2023

Grodperspektiv på en cirkuskonstnär som jonglerar på en båt

Fotograf Kristoffer Klarèn

Bild från cirkusproduktionen Mad Floating Cabaret.

Konstnärsnämnden fördelar 3,6 miljoner kronor i projektbidrag till 31 dansare, koreografer och cirkusartister från regionerna Halland, Jämtland, Norrbotten, Skåne, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Västernorrland och Västra Götaland.

Ett projekt som valts ut av arbetsgruppen för dans och cirkus är I Ödehusets rum där Linda Remahl, dansare och koreograf, vill belysa historia och relation till plats och tid genom danskonst och teknologi. Det ska bli ett verk med både live performance och mixed realities i ett övergivet hus på Norrbottens glesbygd där publiken får möta det vi lämnat i förfall och glömska.
Andrea Hilario, cirkusartist, beviljas projektbidrag för produktion av ny cirkusföreställning med livemusik ombord på Cirkusskeppet Johanne. Fredrik Quiñones, dansare och koreograf, beviljas projektbidrag för att skapa ett soloverk, A message to my childhood, som lyfter trauman från barndomen.

I denna ansökningsomgång har 152 ansökningar behandlats, med ett sammanlagt sökt belopp om 34,6 miljoner kronor. Projektbidrag kan sökas för att skapa nya verk, pröva nya arbetssätt eller utveckla nya idéer.

Här presenteras de som beviljats projektbidrag.