Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Nytt internationellt studioresidens öppnas för ansökningar

Interiör inspelningsrum Nevo Studios.

Foto: Roger Bergsten

Inspelningsrum Nevo Studios i Sundsvall

Den 26 januari öppnar ansökan till det internationella studioresidens som Konstnärsnämnden skapat i samarbete med Nevo Studios i Sundsvall. Den sökande musikkonstnären får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska konstnärer till studion för samarbete.

Musikkonsten är inte bara en konstform som skapar konsertverksamhet för levande publik. En lika viktig och till omfattningen även en större del av musikens publikkontakt utgörs av inspelad musik. I syfte att synliggöra musikstudions betydelse för konstformen har Konstnärsnämnden i samarbete med Nevo Studios utvecklat ett internationellt studioresidens.

Den sökande får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska musikkonstnärer för att i studion utveckla och fördjupa sin konst och att bidra till internationellt kulturutbyte på en kollegial nivå.

Myndigheten täcker kostnaden för ett skattefritt stipendium, studio, inspelning, boende och resor till och från Sundsvall. Nevo Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset.

Hur ansöker man?

Stipendiet utlyses en gång om året. Ansökningsomgången öppnar den 26 januari och stänger den 28 februari. Villkor och mer information återfinns på Konstnärsnämndens webbplats. Information om Nevo Studios finns på deras webbplats.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)