Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Stipendier och bidrag ansökningstider

Just nu har vi många aktuella ansökningar för stipendier och bidrag. Utlysningarna har sin sista ansökningsdag redan denna eller nästa vecka.

Bild och form

  • Internationellt utbyte och resebidrag: Sista ansökningsdag 1 juni
  • Residens Bangalore 2023: Sista ansökningsdag 1 juni
  • Residens Jingdezhen 2023: Sista ansökningsdag 1 juni

Musik

  •  Projektbidrag: Sista ansökningsdag 2 juni

Digitala ansökningar via Konstnärsnämndens e-tjänst, på Mina sidor, kan göras fram till kl. 14.00 sista ansökningsdagen. Pappersansökan ska vara myndigheten tillhanda senast sista ansökningsdagen.

Kom och träffa handläggare från Kulturrådet och Konstnärsnämnden

Måndag 7 juni startar Scenkonstbiennalen i Västerås. Konstnärsnämnden medverkar på plats och erbjuder träffar med våra handläggare på Hotell Plaza.  Passa på att träffa oss och ställ frågor om stipendier och bidrag för just ditt projekt eller internationella utbyte. Eller är det något något annat som du är nyfiken på?

Programpunkt: Kom och träffa en handläggare från Kulturrådet och Konstnärsnämnden.

  • Tisdag 7 juni kl. 16-17
  • Onsdag 8 juni kl. 13-14
  • Torsdag 9 juni kl. 13-14

Vi ses i Västerås!

Vi har svarat på remissen Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart (SOU 2021:98)

Konstnärsnämnden ser att många av förslagen i remissen Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart (SOU 2021:98) skulle förbättra villkoren för företagare och kombinatörer, och därmed för yrkesverksamma konstnärer, vad gäller trygghetssystemen.

Konstnärsnämnden välkomnar utredningens huvudförslag att sjukpenninggrundande inkomst för företagare med inkomst av aktiv näringsverksamhet som huvudregel ska baseras på historiska uppgifter. Vi är särskilt positiva till regelns andra moment där den sjukpenninggrundade inkomsten ska beräknas som ett genomsnitt av de tre högsta inkomsterna under fem år.

Workshop i Tirana för att stärka upphovsrätten

Konstnärsnämndens program ArtNexus arbetar för att bygga upp de upphovsrättsliga strukturerna. Med hjälp av moderniserad lagstiftning och fungerande förvaltningsorganisationer kan konstnärernas position i Albanien stärkas.

ArtNexus genomförde en workshop i Tirana 16–20 maj tillsammans med bland annat förvaltningsorganisationer från Albanien och andra länder. Workshopen lade grunden för ett ökat samarbete mellan de albanska organisationerna, samt gav underlag för ett fortsatt praktiskt utvecklingsarbete.

Fakta om programmet

I juli 2021 slöt Konstnärsnämnden och Sida avtal om ett 3-årigt samverkansprogram; Programmet (ArtNexus) ska verka för synergier mellan kultur- och biståndspolitiska insatser.Under 2021 lanserades ArtNexus i Albanien och under 2022 lanseras programmet även i Armenien.