Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Marie Stockmarr Becker får bidrag för konsert i Italien

Collagebild på Marie Stockmarr Becker med en fiol i förgrunden

Foto: Caroline Bittencourt

Marie Stockmarr Becker

Stråkmusikern Marie Stockmarr Becker från Malmö, får bidrag för att resa till Umbrien och samarbeta med den italienska cellisten Ilaria Macedonio, med vilken hon har en duo som spelar tidig musik på barockinstrument.

Projektet innehåller tio dagars repetitioner och konserter med sällan hörda barocksonater av den engelska komponisten William Flackton. Därutöver möter de oboisten Andrea Mion som de skall samarbeta med under hösten.

Exempel på andra utbyten och resor

Musikern och komponisten Sammy Bennett från Handen, som tillsamman med sin bror utgör duon Deki Alem, åker på sin andra utlandsturné. Bland annat reser de till Polen och Tyskland för att uppträda på Open’er Festival och på Fusion Festival.

Den i Göteborg baserade musikern Alicia Lazaro Arteaga reser till Taiwan i augusti och september för att samarbeta med PIPA-ensemblen, en orkester som spelar traditionell kinesisk musik.

Komponisten Ayesha Quraishi från Älta reser till Italien för att delta i den utställning som konstnärskollektivet Looty presenterar på Arkitekturbiennalen i Venedig. Hon är även inbjuden till den nordiska paviljongens aktiviteter.

Nyckelharpisten och komponisten Fredy Samuel Lundh från Göteborg reser till Portland i USA, då han blivit inbjuden att komponera/arrangera musik och turnera tillsammans med orkestern Palaver Strings och musikern Jamie Oshima.

Foto: Noah Langert

Jens Hedman

Komponisten Jens Hedman som tillsammans med den visuella konstnären Åsa Langert utgör duon Yellow Studios genomför en residensvistelse vid Arenys de Mar-sällskapet utanför Barcelona för att knyta kontakter i Katalonien och arbeta koncentrerat med sin kommande audio-visuella installation VORTEX för animerad stereoskopisk 3D‐video på fyra projektionsdukar och 3D‐musik för en omslutande helhetsupplevelse.

Kort om Konstnärsnämndens beslut

Sammanlagt fördelas vid detta beslutstillfälle 869 000 kronor till sextioen musikkonstnärer och utbyten planeras att genomföras med tjugofem olika länder. Totalt har 191 ansökningar har behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 4 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med länder på sex kontinenter.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)