Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Dags att söka internationellt studioresidens i Sundsvall

Dags att söka internationellt studioresidens i Sundsvall

Nu har vi öppnat för nya ansökningar. Förra året fick Lina Langendorf och Thea Gustafsson (Becky and the Birds) var sin två veckors vistelse vid det internationella studioresidens som Konstnärsnämnden skapat i samarbete med Nevo Studios i Sundsvall.

Foto: Johan Bergmark

Lina Langendorf med sitt band Langedorf United

Musikkonsten är inte bara en konstform som skapar konsertverksamhet för levande publik. En lika viktig och till omfattningen även en större del av musikens publikkontakt utgörs av inspelad musik. I syfte att synliggöra musikstudions betydelse för konstformen har Konstnärsnämnden i samarbete med Nevo Studios utvecklat ett internationellt studioresidens.

Bakom valet av studio ligger förutom studions kvalitet, myndighetens önskan att förstärka produktionsplatser utanför de tre storstadsregionerna, säger Hasse Lindgren som är ansvarig för det internationella musikprogrammet på Konstnärsnämnden.

De beviljade musikkonstnärerna får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska musikkonstnärer för att i studion utveckla och fördjupa sin konst och att bidra till internationellt kulturutbyte på en kollegial nivå.

Myndigheten täcker kostnaden för ett skattefritt stipendium, studio, inspelning, boende och resor till och från Sundsvall. Nevo Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset.

Kontakt