Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Dags att söka internationella dansresidens

Dags att söka internationella dansresidens – sista ansökningsdag 12 oktober!Under perioden 14 september-12 oktober 2020 utlyser vi två internationella residens i Sverige och tre internationella residens i utlandet.

Nytt för året är att vi inleder ett samarbete med La Place Centre Culturel Hip Hop i Paris för ett residens med fokus på hip hop, och att residensperioderna för de utländska residensen numera är fyra veckor samt att vi utser två stipendiater per residens.

INTERNATIONELLA RESIDENS I SVERIGE FÖR SVENSKA DANSKONSTNÄRER
Konstnärsnämndens residens i Sverige ger möjlighet att söka två veckors residens i Göteborg och Malmö. Residensstipendiet kan sökas av koreografer och dansare för att bjuda in en internationell samarbetspartner till Sverige.
Stipendiet består av 10 000 kr/per person för en tvåveckorsperiod samt ersättning boende och resor. Stipendiaterna arrangerar själv boende och resor.

Residens i Göteborg arrangeras tillsammans med Danscentrum Väst som ansvarar för värdskapet och bokning av dansstudio.

Residens i Malmö/Skåne arrangeras tillsammans med Danscentrum Syd som ansvarar för värdskapet och bokning av dansstudio.

Läs mer om residensen i Sverige

INTERNATIONELLA RESIDENS I UTLANDET FÖR SVENSKA DANSKONSTNÄRER
Konstnärsnämndens internationella dansprogram samarbetar med konstnärliga plattformar utomlands där svenska danskonstnärer kan vistas en längre tid och fördjupa sitt arbete och få inblick i andra samhälleliga och konstnärliga kontexter.
Konstnärsnämnden utlyser nu residens i tre städer: Berlin, Paris och New York.
Residensstipendiet består av 30 000 kr skattefritt stipendium som ska täcka resor och levnadskostnader under de fyra veckorna, samt gästbostad.

Residens i Berlin hos Ufer – Studios für zeitgenössischen Tanz
ger möjlighet till studio, klasser, workshop mm

Residens i Paris hos La Place – Centre Culturel Hip Hop
ger möjlighet till studio, klasser, workshop mm

Residens i New York hos Movement Research
ger möjlighet till studio, klasser, workshop mm

Läs mer om de internationella residensen i utlandet

Vid frågor kontakta
dans@konstnarsnamnden.se