Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Arbetsstipendium till 25 dans- och cirkuskonstnärer

Arbetsgruppen för dans och cirkus har fördelat 25 ettåriga arbetsstipendium till dans- och cirkuskonstnärer. Totalt inkom 269 ansökningar.

Stipendierna riktas till yrkesverksamma dans- och cirkuskonstnärer och ger möjlighet att bedriva och fördjupa ett konstnärligt arbete. Vägledande för fördelningen är konstnärlig kvalitet, att den sökande är yrkesverksam och har ekonomiskt behov av stipendiet.

Urvalet speglar en bredd av olika dans- och cirkusuttryck och stipendierna går till konstnärer verksamma i Jämtland, Skåne, Stockholm, Södermanland, Västerbotten och Västra Götaland.

Arbets- och långtidsstipendium kan sökas en gång per år och nästa ansökningsomgång sker 12 december 2024 – 30 januari 2025, kl. 14:00, med beslut i maj 2025.

Ett svartvitt foto på en dansare som rör sig i förgrunden med armarna utsträckta uppåt åt ena hållet med ett träd i bakgrunden som lutar sig åt samma håll.

Foto: María Emilia Parola

Sofia Castro

”Genom att få möjlighet till att koncentrerat arbeta med ett ämne jag brinner för, och som jag anser är angeläget, kommer detta stipendium att bidra till att stärka konstnärlig kvalité, stödja utvecklingen av nya koreografiska metoder samt möjliggöra förvekligande av nya konstnärliga visioner.” – Sofia Castro