Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Ansökningstiden till internationellt studioresidens i Sundsvall förlängd

Ett foto på kontrollrummet i musikstudion Nevo Studios.

Foto: Henrik Heinrich & Roger Bergsten

Kontrollrummet Nevo Studios

Konstnärsnämnden har förlängt ansökningstiden för vistelse vid det internationella studioresidenset som Konstnärsnämnden skapat i samarbete med Nevo Studios i Sundsvall.

För att öka kunskapen om detta nya studioresidens och ge fler musikkonstnärer möjlighet att skicka in en ansökan har vi idag förlängt ansökningstiden med en vecka. Den nya ansökningsgränsen är torsdagen den 7 mars klockan 14:00.

De beviljade musikkonstnärerna får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska musikkonstnärer för att under två veckor i studion utveckla och fördjupa sin konst och att bidra till internationellt kulturutbyte på en kollegial nivå.

Myndigheten täcker kostnaden för ett skattefritt stipendium, studio, inspelning, boende och resor till och från Sundsvall. Nevo Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset.

Studion

Nevo Studios är ett av Norrlands största musik- och produktionshus. Ljudteknikerna Henrik Heinrich och Roger Bergsten tog över studion från Sveriges Radio för mer än ett decennium sedan.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)