Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mark Frygell

Residensstipendiat i Stockholm 1 april – 30 september 2021

Mark Frygell. Född i Umeå 1985- Bor och arbetar i: Stockholm.

Med min konst vill jag utmana föreställningen om det som vanligen kallas finkultur och populärkultur. Det senaste året har jag i mitt konstnärskap undersökt förhållandet mellan mytologi och fantasi i konsthistorien, individuellt och mer generellt.

Jag använder samlandets, sorterandets och skissandets processer som forskningsmodell för att intuitivt producera verk som remixar tecken och det betecknade ur mainstreamkultur, konsthistoria och folkkonst. Vad som förefaller vara en udda och föreställande expressionism är innerst inne en utforskning av material, komposition och referenser där bildvärldens utveckling är resultatet av att jag rotar runt i vårt kollektiva omedvetnas sopor och presenterar mitt eget perspektiv på fynden.

Jag planerar att fortsätta med detta på Iaspis och beroende på vilka möjligheter som finns även arbeta med nya medier vid sidan om mitt måleri.

Mark Frygell är född 1985 i Umeå och har studerat på konsthögskolan i Umeå och Akademie der bildenden Künste i Wien. Hans konst har visats på bland annat Moderna Museet i Stockholm, ZKU i Berlin, Västerbottens museum i Umeå, Galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm, Galleri Thomassen i Göteborg och Chart Art Fair i Köpenhamn. Sedan 2018 representeras han av Galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm och Paris.

markfrygell.com