Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mapping the Unjust City

Residensstipendiater i Stockholm 1 oktober 2019 – 31 mars 2020

Mapping the Unjust City / Vem äger staden är ett kollektivt arbete som handlar om kartläggningar, motberättelser och visualisering av ägande i relation till den byggda miljön.

Genom att utforska dolda lager i staden, såsom finansiella flöden och relationen mellan offentligt och privat, öppnas samtal om vem staden är till för och vad den skulle kunna vara. Centralt i gruppens arbete är att identifiera kognitiva och pedagogiska utmaningar kring förståelsen av ägande och det gemensamma. Genom estetiska strategier – som exempelvis motkartor, ljudverk och digitala verktyg – dela kunskap om ägandeförhållanden i lokala stadsdelscentrum och torg.

Under tiden på Iaspis ligger fokus på utforskandet av nya gestaltningsformer och metoder som kan bidra till kunskap om icke-linjära relationer i stadsrummet, och en förståelse av ägande och ekonomier bortom kvantitativa begrepp.
Mapping the Unjust City / Vem äger staden bildades 2015 efter att medlemmarna gått postmaster-kursen Mejan Arc på Kungl. Konsthögskolan. Deras gemensamma arbeten har tidigare visats på bland annat ArkDes, Index Foundation och Marabouparken konsthall.

Gruppen består av konstnär och Iaspis-stipendiat Paula Urbano (f. 1980), tillsammans med Maryam Fanni, Elof Hellström, Åsa Johansson och Sarah Kim.

mdgh.se