Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Jess Myers

Residensstipendiat i Stockholm 4 november 2019-27 januari 2020

Jessica Myers. Födelseår och födelseort: 1990, Plainfield i New Jersey. Bor och arbetar i Brooklyn, New York.

Jess är redaktör för en bokserie om social rättvisa, Taking Freedom, som ska publiceras i samarbete med kanadensiska och amerikanska fackförbundet SEIU, Sage Publications och Community Innovators Lab på Massachusetts Institute of Technology. I podcasten Here There Be Dragons gör hon en djupdykning i gränslandet mellan identitetspolitik och säkerhetspolitik i det offentliga rummet, genom stadsbornas ögon. Tidigare har Jess jobbat med olika uppgifter – som arkivarie, forskare, analytiker – i både New York och Paris, och som kulturarbetare hos exempelvis Bernard Tschumi Architects. Privat och i sin forskning använder hon multimediaplattformar för att utforska kulturen och stadslivet.

 

Genom arbetsvistelsen på Iaspis hoppas hon kunna rikta uppmärksamheten på Stockholm för tredje säsongen av Here There Be Dragons. Med forskning och intervjuer med stockholmare vill Jess undersöka hur stockholmarna ser på sina olika styrkor och svagheter i staden, samt hur stadens politik och sociala interventioner kan ha påverkat denna syn.

Jess Myers är en författare, poddare och strateg med inriktning på stadsplanering och arkitektur. 2017 tog hon en mastersexamen i stadsplanering på Massachusetts Institute of Technology. Hon har även en kandidatexamen i arkitektur, med biämnena stadsteori och franska, från Princeton University.