Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Camille Bonneau

Residensstipendiat i Göteborg 1 oktober – 19 december 2021

Född 1995 i Kitchener, Kanada. Bor och verkar i: Luxemburg, Luxemburg.

Camille Bonneaus konstnärliga praktik har rötterna i en fascination för psykologi kopplat till andlighet. Genom att kombinera fotografi med en mängd olika medier utforskar hon gränssnittet där ämnen om liv och död tvinnas samman och blandas med kvinnlighet och förförelse tillsammans med vardagsrutinens trötthet.

Bild © Camille Bonneau

Hon arbetar främst med fotografi, installerat i dagböcker, resejournaler och konstnärsböcker, tillsammans med texter, teckningar och fragmenterade arkiv. Hennes kreativa process – utöver de självbiografiska aspekterna – är först och främst humanistisk, då kartläggandet av vardagslivet relaterar till ett universellt mänskligt behov av att dokumentera tidens och livets gång. Camille Bonneau besitter en förmåga att öppna betraktaren för globala perspektiv då hon vänder utomvärldsliga situationer till existentiella betraktelser.

Under sin ateljévistelse på IASPIS tänker Camille utforska och studera de svenska historierna, dess mytologier och hur de anknyter till dess folk, samt hur nordliga främlingar söker efter en hemkänsla.

Camille har studerat på institutionen för film och tv vid Scenkonstakademin i Prag (Akademie múzických umění v Praze). Hennes arbeten har presenterats på fotoboksfestivalen XPRINT i Poznań, Polen; Musrarafestivalen i Jerusalem, Israel; och på gallerier i Prag.

cbonneau.com