Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

BamBam Frost & Lydia Östberg Diakité

Residensstipendiater i Stockholm 1 december 2022 – februari 2023

BamBam Frost är dansare och koreograf baserad i Stockholm. Hon tog sin kandidatexamen i samtida dans från Stockholms konstnärliga högskola våren 2013 och har i sitt arbete rört sig inom klubbscener, kommersiella arbeten, den samtida dansscenen och konstinstitutioner. 2018 debuterade hon med sitt första helaftonsverk SORRY.

SORRY, SO SORRY (2019), och YES (2020) tar alla avstamp i BamBams intresse för sociala danser och populärkulturella fenomen i relation till tiden och sammanhangen de uppstår ur. I hennes arbete insisterar hon på lust, njutning och fiktion som kompass för att fantisera fram och forma koreografiska förslag. immortal summit (2020) och Koreografisk konversation (2021) skapades tillsammans med Lydia Östberg Diakité och hade båda premiär under 2021.

BamBam Frost – Nordberg Movement

BamBam Frost | YES – Dansens Hus

 

Lydia Östberg Diakité är en koreograf, dansare och facklig arrangör vars arbete kretsar kring att tänka om subjektivitet, populärkulturella fenomen och hyper performativitet från en svart intersektionell feministisk praktik. Utexaminerades från Danmarks National School of Performing arts – Dance and Choreography studies 2017, och har sedan dess arbetat och turnerat med ett flertal verk internationellt: det senaste verket immortal summit (2021) och A Choreographic Conversation (2021) skapade tillsammans med BamBam Frost, CRY BABY (2020) och FIEBRE (2018) vinnare av The ImPulsTanz Young Choreographers’ Awards – 8t:ension-serien 2021, signerad tillsammans med Tamara Alegre och Marie Ursin. Diakité var med och grundade Dance Cooperative (2019) som är en konstnärsdriven studio i Köpenhamn och sitter i styrelsen för The Union (2018), ett kulturarbetare förbund som arbetar för att skapa anti rasistisk diskurs inom konst och kultur scenen i Danmark.

Foto: Märta Thisner

Läs mer om Lydia Östberg Diakité >>