Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Vi välkomnar Fransesca Quartey och Magnus Gustavsson till styrelsen

Konstnärsnämnden leds av en styrelse som utses av regeringen och vid senaste regeringssammanträdet beslutades om två nya ledamöter i styrelsen.– Konstnärskåren går just nu igenom en kris utan motstycke och Konstnärsnämndens roll är därför kanske viktigare än någonsin. Jag är mycket glad att Fransesca Quartey och Magnus Gustavsson valt att tacka ja till detta uppdrag och jag ser fram emot att ta del av deras kunskap och erfarenheter i styrelsearbetet, säger Ellen Wettmark, ordförande i Konstnärsnämndens styrelse.

Fransesca Quartey

är chef för Västerbottensteatern i Skellefteå fram till sommaren 2022. Hon är också regissör och skådespelare, utbildad i Göteborg, och har bland annat jobbat på till exempel Unga Klara och Dramaten i Stockholm.

Magnus Gustafsson

har varit ledamot i konstnärliga rådet vid Statens musikverk sedan 2018. Han är senior rådgivare vid Musik i Syd och han har tidigare varit ordförande för Statens Kulturråds fonogramsstödgrupp och anlitats som sakkunnig av Nordiska ministerrådet. Magnus är fil. dr. i musikvetenskap, riksspelman och har också arbetat på Sveriges Radio.

– Vi ser fram emot att ta del av Fransesca Quarteys djupa kunskap, framför allt inom teaterområdet, och Magnus Gustavssons långa erfarenhet från musikområdet. Fransesca och Magnus kommer med all säkerhet att ge värdefulla bidrag i styrelsens arbete, genom sina personligheter, sin breda erfarenhet och sin klokskap, säger Anna Söderbäck, direktör på Konstnärsnämnden.

Om Konstnärsnämnden styrelse