Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Två musikkonstnärer tilldelas internationellt studioresidens

Två musikkonstnärer tilldelas internationellt studioresidens

Bild på bandet Langendorf United

Foto Johan Bergmark

Langendorf United

Musikerna och komponisterna Lina Langendorf och Thea Gustafsson (Becky and the Birds) tilldelas en två veckors vistelse vid det internationella studioresidens som Konstnärsnämnden skapat i samarbete med Nevo Studios i Sundsvall.

De beviljade musikkonstnärerna får möjlighet att bjuda in en internationell och max två svenska musikkonstnärer för att i studion utveckla och fördjupa sin konst och att bidra till internationellt kulturutbyte på en kollegial nivå.

Musikkonsten är inte bara en konstform som skapar konsertverksamhet för levande publik. En lika viktig och till omfattningen även en större del av musikens publikkontakt utgörs av inspelad musik. I syfte att synliggöra musikstudions betydelse för konstformen har Konstnärsnämnden i samarbete med Nevo Studios utvecklat ett internationellt studioresidens.

– Bakom valet av studio ligger förutom studions kvalitet, myndighetens önskan att förstärka produktionsplatser utanför de tre storstadsregionerna, säger Hasse Lindgren som är ansvarig för det internationella musikprogrammet på Konstnärsnämnden.

Myndigheten täcker kostnaden för ett skattefritt stipendium, studio, inspelning, boende och resor till och från Sundsvall. Nevo Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset.

Studion

Nevo Studios är ett av Norrlands största musik- och produktionshus. Ljudteknikerna Henrik Heinrich och Roger Bergsten tog över studion från Sveriges Radio för mer än ett decennium sedan.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)