Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

The Riven först ut på Fascination Street Studios i Örebro

Gustaf Sandholm Andersson

Gruppbild på bandet The Riven

Konstnärsnämnden har i samarbete med Fascination Street Studios i Örebro startat ett internationellt studioresidens på försök med bidrag från Region Örebro. Först ut är rockbandet the Riven från Stockholm som är i studion under tio dagar.

Ett internationellt studioresidens
Upplägget på residenset är att Konstnärsnämnden täcker kostnaden för stipendium, studio, boende och resor till och från Örebro. Fascination Street Studios bidrar med rabatterade kostnader för personal, studio och tekniska resurser samt sitt professionella nätverk som en del av residenset. Region Örebro Län bidrar ekonomiskt till residenset via ett samverkansavtal med Konstnärsnämnden.
Allt detta för att musikkonstnärerna ska få möjlighet att bidra till ett internationellt kulturutbyte på kollegial nivå, samt utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

Med ett tredje album på horisonten och ett hektiskt turnéschema som inte visar några tecken på att bromsa in, fortsätter The Riven mot sitt mål att omdefiniera klassisk rockmusik för det nya århundradet. I slutet på första arbetsveckan kom SVT Örebro på besök för att göra ett kort reportage om residenset och bandet.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)