Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Teaterkonstnärer beviljas residens i Malmö och gästbostad i Berlin

Teaterkonstnärer beviljas residens i Malmö och gästbostad i Berlin

Portträttbild på två konstnärer, en sittandes och en ståendes med armen över ett lodrätt klaviatur.

Foto: Johan Fjellström /Arjeplog

Harleen Kalkat och Magnus Karlsson från Arjeplog beviljas bidrag till Berlin.

Konstnärsnämnden har fattat beslut om residens i Malmö och gästbostad i Berlin inom ramen för det internationella programmet för teater. Besluten fattades av arbetsgruppen för teater och film 10 juni.

Sex teaterkonstnärer har beviljats arbetsvistelser i den gästbostad som Konstnärsnämnden disponerar i Kreuzberg, Berlin. Bland de som ges ett stipendium om 15 000 kr samt en tvåveckors vistelse är skådespelaren Harleen Kalkat och musikern Magnus Karlsson ifrån Arjeplog som ska arbeta med ett gemensamt projekt och ta del av kulturlivet i Berlin. Skådespelaren Mille Bostedt ska arbeta i Berlin med den tyska artisten Tami Tan som hen har ett påbörjat samarbete med.

Donna Donna beviljas residens på Bastionen i Malmö

I ett nytt samarbete med scenkonsthuset Bastionen i Malmö har Konstnärsnämnden numera ett internationellt teaterresidens. De beviljade för 2024 är bland annat skådespelaren Paula Sundberg och scenografen Emilia Bongilaj som arbetar under namnet Donna Donna. De kommer att bjuda in Lucia Wunsch, regissör och Bendrik Grossterlinden, kompositör från Hamburg, för att arbeta med projektet ”Yetiland” som utgår från legendariska varelsen Yetin för att utforska historier om världen och hur de formar vår identitet.

Konstnärsnämnden står för replokal på Bastionen, kostnaderna för de inbjudna internationella konstnärerna samt ett stipendium på 10 000 kr vardera.

En foto på ingången till scenkonsthuset Bastionen.

Foto: Tina Pettersson

Ingången till Bastionen.

Kontakt

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)