Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Residensstipendiater utsedda för vistelser i New York och Johannesburg

2021-03-09
Porträtt av Fatima Moallim
Foto: Behzad Arta

Bildkonstnären Fatima Moallim har tilldelats IASPIS residens vid ISCP i New York.
Fatima Moallim arbetar oftast med performance och gör tillfälliga teckningar direkt på vägg i relation till rummet hon befinner sig i, teckningar som sedan suddas ut eller målas över. Alldeles nyligen visades hennes verk i Stockholm tunnelbana.

Residens i NYC för mig är stort. Jag uppskattar förtroendet och är stolt att ha blivit utvald. Jag ser fram emot att göra det bästa av möjligheterna, skriver Fatima.

ISCP ligger i East Williamsburg, Brooklyn, och bedriver ett omfattande program med besök av kritiker, studieresor, öppna ateljéer, och en serie konstnärssamtal och utställningar.

Residensperioden startar i januari 2022 och pågår ett år. 

 Anna Ting Möller, porträtt och detaljbild av verk
Foto: Anna Ting Möller

Textilkonstnären Anna Ting Möller utsågs till stipendiat för IASPIS tre månader långa residens vid The Bag Factory i Johannesburg.
Anna Ting Möller arbetar skulpturalt ofta med det levande materialet kombuchasvamp. Under residenset i Johannesburg planerar hon att utveckla och experimentera med ett bevattningssystem till hennes levande-installationsverk.

Bag Factory startade 1991 och är den äldsta residensverksamheten i Johannesburg. Residensvistelsen inkluderar introduktion till den lokala konstscenen, öppna ateljéer och en utställning.

Residensperioden kommer att starta i september 2021.