Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ramy Essam till Womadfestivalen som fyller 40 år

Porträtt av musikern

Foto: Sanni Kahilainen

Ramy Essam

Den egyptiske artisten Ramy Essam boende i Genarp har fått Konstnärsnämndens bidrag för internationellt utbyte med omvärlden. Han reser till Charlton Park i Storbritannien.

Där ska han uppträda på den legendariska Womad festivalen. Efter att ha drabbats av pandemins effekter de senaste två åren kan festivalen nu äntligen fira sitt 40 årsjubileum inför publik. Ramy kommer att presentera sin musik tillsammans med mängder av framstående artister från hela världen.

Exempel på andra utbyten och resor

Komponisten Mariella Bambi Garcia Balandina från Solna reser till Sydkorea för att arbeta med ett koreanskt musikförlag och skriva musik med koreanska musikkonstnärer.
Countryartisten Mikaela Finne från Farsta reser till High Wycombe i Storbritannien för konserter inbjuden av The Americana Music Association UK.
Komponisten Lars Magnus Granberg från Stockholm reser till London för en kortare arbetsvistelse i tillsammans med den experimentella kammarensemblen Apartment House.

Zoi Efstathiou från Borensberg och Egil Kalman bosatt i Köpenhamn reser till Aten och Grekland för att arbeta på KSYME Contemporary Music Research Center med deras analoga synthesizer Synthi 100 som byggdes på 70-talet.

Kort om Konstnärsnämndens beslut

Sammanlagt fördelas vid detta beslutstillfälle 758 000 kronor till fyrtiotre musikkonstnärer och utbyten planeras att genomföras med tjugotvå olika länder. Totalt har 116 ansökningar har behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 3,3 miljoner kronor.
Bidrag ges till utbyten med länder på fem kontinenter.

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)