Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Nya festivalen Clownjam får internationellt stöd från Konstnärsnämnden

Foto: Manipulate Festival

Gruppen Opposable Thumb från Storbritannien är inbjuden och spelar en föreställning om clownskräck.

Den nystartade clownfestivalen Clownjam äger rum den 7-9 september på Dieselverkstan i Nacka. Flera internationella gästers medverkan stöds av Konstnärsnämndens Internationella program för teater. Det är clowngruppen Dotterbolaget som initierat den internationella festivalen som vänder sig till en vuxenpublik.

Bidraget från Konstnärsnämnden kan ge festivalen möjligheter att bjuda på ett internationellt perspektiv och främja utbyten mellan svenska och utländska scenkonstnärer. Åtta gästande clowner från Indien, USA, Spanien och Storbritannien medverkar. Festivalen har även fokus på nätverkande aktiviteter för utbyte med Sverigebaserade scenkonstnärer och clown/teaterbransch.

Från Indien kommer Rupesh Tilly med en egen Shakespeare-tolkning och från Spanien kommer gruppen Kulunka Teatern med maskteater i världsklass. Gruppen Opposable Thumb från Storbritannien har fått stor uppmärksamhet för sina föreställningar och kommer att spela den inte helt barnvänliga Coulrophobia om clownskräck, som öppnar festivalen den 7 september.

    Kontaktperson

    Tina Pettersson

    Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

    08-506 550 58 (Opens in a New Window)