Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Nya cirkusresidens, dansresidens och gästbostad i Paris fördelade

Två dansare går på en lina

Foto: Accenture Event.

Ronja Breuk och Klara Sköldulf Philipp. Foto: Accenture Event

Konstnärsnämnden har startat ett nytt internationellt program för cirkus där cirkusresidens, dansresidens och gästbostad i Paris ingår. Programmen ska verka för att öka och fördjupa konstnärers internationella kontakter och arbetsmöjligheter.

Inom det nystartade internationella cirkusprogrammet har för första gången cirkusresidens fördelats. Fem sverigebaserade cirkusartister har valts ut för två veckors residens där de själva bjuder in internationella kollegor för en gemensam arbetsvistelse. Residensen äger rum på tre olika platser: Cirkus Syd i Lund, Cirkusverkstan i Sundsvall och Cirkuskvarnen i Uddevalla.

Här presenteras de som beviljats cirkusresidensen.

Konstnärsnämndens internationella program inom dans och cirkus samarbetar med Institute Suedois i Paris, och har nu beviljat nio dans- och cirkuskonstnärer vardera två veckors gästbostad. Syftet med samarbetet är att främja konstnärligt utbyte och att möjliggöra professionellt nätverkande i Paris.

Här presenteras de som beviljats gästbostad i Paris.

Sex dansare och koreografer har beviljats vardera två veckors residens i Sverige där de själva bjuder in internationella kollegor för en gemensam arbetsvistelse. Residensen äger rum på tre olika platser: Danscentrum Väst i Göteborg, Danscentrum Syd i Malmö och Estrad Norr/Region Jämtland Härjedalen i Östersund.

Här presenteras de som beviljats dansresidensen.

För andra året i rad fördelas tre månaders dansresidens i Stockholm. Dansarna och koreograferna Erik Eriksson, Nicole Neidert, Mari Raudsepp och Hugo Therkelson/Tobias Ulfvebrand har beviljats varsin period. Residenset sker i egen dansstudio, samt i internationell och interdisciplinär kontext i samarbete med IASPIS som har residensplatser för svenska och utländska konstnärer inom bild- och formområdet. Under tre månader arbetar stipendiater i vår dansstudio, möter konstnärskollegor från Sverige och övriga världen samt tar del av IASPIS verksamhet. Residensprogrammen erbjuder plats och tid för konstnärlig fördjupning, internationella möten och kunskapsutbyte.

Här presenteras de som har beviljats dansresidens i Stockholm.

 

Kontaktperson

Anneli Strömqvist

Programansvarig, Internationella programmen för dans och cirkus

08-506 550 70 (Opens in a New Window)