Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Nya beslut om internationella dansresidens i Paris, Berlin och New York


Göteborgsbaserade dansaren Mona Namér är pilotstipendiat på nytt hiphop-residens i ParisMona Namér. Fotograf: Charlotte Dubois

Tre danskonstnärer har beviljats Konstnärsnämndens internationella dansresidens. Dansarna och koreograferna Caroline Byström, Mona Namér och Ellen Söderhult har beviljats residens i Berlin, New York och Paris.

Inför 2020 har dansaren och koreografen
Caroline Byström
beviljats två månaders residens hos
Movement Research
i New York. Ellen Söderhult
får tillfälle att arbeta i Berlin vid UferStudios. Under 2020 arrangeras ett pilotresidens i Paris, där vi vill pröva ett dansresidens med fokus på hip hop hos den franska organisationen
La Place Centre Culturel Hip Hop
i Paris. För pilotresidenset har vi valt ut den svenska dansaren och koreografen
Mona Namér,
som där får möjlighet att delta i flertalet workshops och battles. Efter en utvärdering hoppas vi kunna permanenta residenset.

I residensstipendierna ingår ett stipendium, resa och boende. Dessutom bidrar den internationella samverkansparten med sitt nätverk och personella resurser för att danskonstnären ska få möjlighet att utveckla och fördjupa sitt konstnärskap.

Samtidigt får våra internationella samverkansparter möjlighet att fördjupa kontakten med flera framstående dansare/koreografer från Sverige.


Sedan 2012 arrangerar Konstnärsnämndens internationella dansprogram internationella dansresidens i samverkan med lokala dansorganisationer. 


För mer information om Konstnärsnämndens internationella dansprogram kontakta handläggare
Anneli Strömqvist:
anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se
08-506 550 70