Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ny chef över ny avdelningFoto: Gustav Littorin

Den 1 februari börjar Magnus Kirchhoff på Konstnärsnämnden. Magnus kommer att vara chef över den nyinrättade Avdelningen för analys och samverkan.Välkommen till Konstnärsnämnden, Magnus Kirchhoff. Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag har varit verksam inom högre utbildning under större delen av mitt yrkesliv. Främst har jag arbetat på konstnärliga högskolor. Närmast kommer jag från Kungl. Konsthögskolan där jag varit utbildningsledare. Jag har nästan uteslutande haft olika typer av utvecklingsuppdrag, bland annat rörande pedagogik, forskning, kvalitet och nu senast ett fokus på planering. 

‒ Jag ser mycket fram emot att börja jobba inom en annan sektor men helt nytt är det inte för mig. Under två år var jag kanslichef för Kulturbryggan då den ännu var en statlig utredning. Jag har även varit avdelningschef på Forum för levande historia där jag bland annat ansvarade för ett projekt där vi samarbetade med Sveriges biståndsmyndighet Sida. Sedan har jag egna forskningsstudier Teatervetenskap vid Stockholms universitet och har haft utredningsuppdrag för bland annat SKAP, medlemsföreningen för Sveriges musikskapare. Så mitt i att det känns nytt och spännande är det ändå en del som är hemtamt.