Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mika Romanus blir ny direktör för KonstnärsnämndenMika Romanus, förbundsordförande Scen & Film, fotograf: Melker Dahlstrand

Regeringen beslutade vid dagens regeringssammanträde att utse Mika Romanus till ny direktör vid Konstnärsnämnden. Mika som nu är Förbundsdirektör på Fackförbundet Scen & Film, tillträder som Konstnärsnämndens direktör den 15 augusti.– Vi har tagit emot regeringens beslut och jag välkomnar
Mika till Konstnärsnämnden. Du kommer att leda en myndighet med ett konstnärspolitiskt uppdrag. Den består av en mängd experter med stor kunskap om konstnärers villkor. Vi vet att kulturbranschen lidit svårt under pandemin och regeringens uppdrag till Konstnärsnämnden att främja möjligheter för konstnärer att kunna leva på sin konst och vidareutveckla sitt konstnärskap har aldrig känts viktigare, säger Anna Söderbäck, direktör på Konstnärsnämnden och fortsätter:

– Mika har stor erfarenhet av arbete för och kunskap om konstnärers villkor och jag är mycket glad att nu få lämna över verksamheten till en så kompetent person som jag har stort förtroende för.

Regeringen har också förordnat nuvarande direktör, Anna Söderbäck, att vara direktör för Konstnärsnämnden fram till 15 augusti 2022 då Mika Romanus tillträder tjänsten som Konstnärsnämndens direktör och myndighetschef.

Regeringens pressmeddelande:

Mika Romanus ny direktör för Konstnärsnämnden