Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Marcia Harvey Isaksson tilldelas DynamostipendietMarcia Harvey Isaksson, fotograf: Karin Björkquist

Årets Dynamostipendium på 150 000 kronor går till Marcia Harvey Isaksson. Stipendiet syftar till att uppmärksamma den som på eget initiativ skapar nya arenor inom samtida bild- och formkonst.

Stipendiaten behöver inte själv vara konstnär, däremot måste verksamheten vara viktig för bild- och formkonstnärer och skapa nya möjligheter för konstnärerna att möta sin publik.

– Att få Dynamostipendiet är en otrolig ära och ett fantastiskt fint erkännande. Fiberspace är ett hjärteprojekt för mig och det betyder mycket att det uppmärksammas på det här viset. Det ger energi att fortsätta lyfta fiber- och textilkonst, konsthantverk och design, säger Marcia Harvey Isaksson.

Bildkonstnärsfondens motivering lyder:

Dynamostipendiet 2022 tilldelas konstnären och inredningsarkitekten Marcia Harvey Isaksson för sitt arbete med Fiberspace Gallery i Stockholm. Hon har med stort engagemang och stark drivkraft skapat en plattform som synliggör, vidgar, utvecklar och berikar den textila konstscenen, nationellt och internationellt. Fiberspace Gallery är sedan starten 2015 en samlingsplats för alla som intresserar sig för textilens många dimensioner: det vävda språket, arkitekturen, ytan, texturen, arvet och samtiden. Galleriets yta är förhållandevis liten men verksamheten spänner över ett stort område genom sitt aktiva utbud av utställningar, samtal, workshops och publiceringar. Marcia Harvey Isaksson är en dynamo i ordets bästa bemärkelse.

Utdelning av årets Dynamostipendium

Stipendiet delas ut av Bildkonstnärsfondens ordförande
Datum och tid:
torsdag 3 mars klockan 18.00
Plats:
Fiberspace Gallery, Katarina Bangata 40 i Stockholm, i anslutning till öppningen av Mirjam Hemströms utställning.