Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Linda Bergman tilldelas Dynamostipendiet


Fotograf: DawidPå bilden: Linda Bergman

Årets Dynamostipendium på 150 000 kronor går till Linda Bergman, chefredaktör för tidskriften VERK.Bildkonstnärsfonden, som är en del av Konstnärsnämnden, uppmärksammar Linda Bergman för hennes arbete kring modern nordisk fotografi.
– Jag känner mig glad och hedrad. Det känns bra att kunna bidra till samtalet om kamerabaserad konst i Norden och det är fantastiskt att Konstnärsnämnden uppmärksammar det på detta sätt, säger Linda Bergman.

Så här lyder Bildkonstnärsfondens motivering i helhet:
I en tid som allt oftare präglas av ytlighet och förenklingar, har Linda Bergman med stor finess skapat och utvecklat ett elegant och vackert forum för seriös belysning och ambitiös diskussion kring nutida svensk och nordisk fotografi.

Dynamostipendiet delas årligen ut till någon som inte nödvändigtvis själv är konstnär men ger nya möjligheter och arenor för de som skapar att möta publiken.

Stipendiet skulle ha delats ut under Iaspis Öppna ateljéer den 12 mars men eventet har tyvärr ställts in med anledning av Coronaviruset.

Om tidskriften VERK


VERK tidskrift
drivs av Linda Bergman och Pia Siri Isaksson. Det är en nätbaserad tidskrift med fokus på fotografi som kommer ut kvartalsvis. I varje nummer presenteras olika teman. För att inspirera till samtal om kamerabaserad konst arrangerar VERK konstnärssamtal, panelsamtal samt medverkar vid föreläsningar och symposium.

”VERK curerar” är ett fristående projekt med tillfälliga utställningar och evenemang både i stadsrummet och gallerirummet. Genom att utvidga utställningsrummet, många gånger med en platsspecifik ingång, aktualiseras brännande och betydelsefulla frågor i samhället.

https://www.verktidskrift.se

Kontakt

Linda Bergman, chefredaktör för tidskriften VERK, telefon 070-320 07 52
Louise Dahlgren, handläggare Bild och form på Konstnärsnämnden, telefon 08 506 550 68
Läs mer om
Dynamostipendiet och tidigare stipendiater här.