Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Lena Jonsson får bidrag för sin resa till USA

Lena Jonsson får bidrag för sin resa till USA

Bild på musikkonstnär i lila utstyrsel framför en bergsvägg.

Fotograf Klara G

Lena Jonsson.

Musikern och komponisten Lena Jonsson från Järvsö reser till USA för att spela på Rockport Celtic Music festival som solist och sedan göra en turné med fiolmusikern Brittany Haas. Hon ska också hålla en workshop på Berklee College of Music.

Exempel på andra utbyten och resor

Musikern och komponisten Stina Lennartsdotter Lind från Trollhättan reser till Orquevaux i nordöstra Frankrike för ett musikresidens på Chateau Orquevaux. Den kreativa processen avslutas med en konsert.

Komponisten Marsel Nichan från Västerhaninge reser till Soul i Sydkorea för ett kompositionsresidens i samarbete arbeta tillsammans med Jinsoo Kim och Sookmyungs Women’s Universitets musikensemble. Han kommer även att ha möten med andra kompositörer och musikorganisationer.

Musikern och komponisten Kent Hilli från Domsjö reser till Helsingfors i Finland för studioinspelning samt komposition av ny musik med musikerna Jimmy Westerlund, Geir Rönning och Ulrick Lönnqvist.

Den svenska duon Deki Alem bestående av bröderna Sammy och Johnny Bennett från Stockholm, får bidrag för tolv spelningar i lika många städer. Bland annat spelar de på Sonic City Festival i Belgien och Invincible Fest at Roma Eur Social Park i Italien. Andra städer är bland annat London, Amsterdam, Narva och Köpenhamn.

Kort om Konstnärsnämndens beslut

Sammanlagt fördelas vid detta beslutstillfälle 1 007 000 kronor till 71 resor som planeras att genomföras i tjugofyra olika länder. Totalt har 177 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 3,8 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med länder på fem kontinenter.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)