Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Konstnärsnämnden stärker årets Scenkonstbiennal med internationella gäster

Bild på Dramaten från håll över torget på Nybroplan.

Foto: Dramaten

Årets Scenkonstbiennal äger rum i Stockholm i samarbete med Dramaten.

Årets Scenkonstbiennal går av stapeln första veckan i juni i Stockholm, och firar 30 år i år. Årets program innehåller fjorton utvalda föreställningar, samt ett stort antal workshops och seminarier som spänner över scenkonsten i bred bemärkelse.

Flera programpunkter har inslag av internationella utblickar och Konstnärsnämndens Internationella program för teater går in med ett större samverkansstöd detta år för att stärka biennalens möjligheter att bjuda in intressanta och aktuella internationella gäster. Cirka femton gäster kan därmed bjudas in av Scensverige för att ges möjlighet att möta Sverigebaserade scenkonstnärer och teaterbransch.

Från USA bjuds flera personer in från The Global Lab, och verksamhetsledaren och producenten Ersian Francois kommer att medverka i seminariet ”Blir vi friare av mecenater?” där även kulturminister Parisa Liljestrand medverkar. The Global Lab är en konstnärlig och samhällsförändrande verksamhet i Washington som vill nå förändring genom aktivism, politik och teater och har gjort en mängd större projekt sedan 2012

Konstnärsnämndens handläggare kommer att finnas på plats under Scenkonstbiennalen med ett informationsbord. Du hittar oss på Dramatens våning två. Välkommen!

Kontaktpersoner

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)