Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Konstnärsnämnden på BIBU i Helsingborg

Konstnärsnämnden på BIBU i Helsingborg

Ett montage från föreställningen "Totto, Otto och deras bästa vän Lilla" med två scenkonstnärer framför en bild på en himmel

Foto: Malin Arnesson och Sophie Håkansson.

Jan Unsestam i föreställningen Totto, Otto och deras bästa vän Lilla.

Under årets BIBU (scenkonstbiennal för barn och unga) arrangerar Konstnärsnämnden ett seminarium torsdag 16 maj om hur villkoren ser ut när man arbetar med scenkonst för barn och unga.

Clownen Jan Unestam, koreografen Lava Markusson och konstnärliga ledaren Anne Jonsson diskuterar förutsättningar och utmaningar och delger sina erfarenheter. Moderator är Peter Sunesson, producent på Helsingborgs Stadsteater.

Jan Unestam har bl. a arbetat med Cirkus Cirkör och gjort egna barnföreställningar och är aktuell med föreställningen Artisten på biennalen, Anne Jonsson är mimare och konstnärlig ledare på Teater Tre och Lava Markusson gör dansföreställningar för barn i sitt kompani Bobbi Lo Production, på biennalen spelas This is not a religion.

Handläggare Monica Christensen Luotsinen och Tina Pettersson från Konstnärsnämnden finns på plats och informerar om bidrag och stipendier, och det går att boka in sig för enskilda möten om man har frågor om sitt projekt eller om internationella utbyten med mera. Se kontaktuppgifter nedan.

Varmt välkomna till BIBU!