Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Fler beslut om krisstipendier

Idag, onsdag den 17 juni, kommer ytterligare några konstnärer få besked om att de har tilldelats Krisstipendium.Skälet är att konstnärer som fått krisstipendier, och var berättigade när de sökte, inte längre kan ta emot stipendiet exempelvis för att de nu fått krisstöd från en annan aktör. Konstnärsnämnden väljer då att ta ett snabbt beslut om att de pengarna direkt ska ut till andra som sökt.

–De pengar vi fick av regeringen att fördela har inte räckt. Vi vet att behoven är större än stödet vi kunnat ge och det har varit svåra beslut och prioriteringar. Vi har arbetat hårt för att få ut krisstipendierna så snabbt och rättssäkert som möjligt och vi kommer fortsätta jobba för att varenda krona som är beslutat ska gå till krisstipendier kommer konstnärer till del, säger Konstnärsnämndens direktör Anna Söderbäck. 
   
Konstnärsnämnden kommer även framöver omfördela så att om någon inte längre kan ta emot Krisstipendium kommer pengarna delas ut till en annan som sökt men inte fått bifall.

– För många som har sökt Krisstipendium är läget akut och vi vill göra allt vi kan för att underlätta, säger Anna Söderbäck.