Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Filmare får bidrag för resor till Kenya, Kuwait, Teneriffa och Georgien

Arbetsgruppen för teater och film har fattat årets andra beslut om internationella bidrag inom film. 408 000 kr fördelas till 32 filmkonstnärer.

Porträttbild på Alexander Rynéus

Foto: Malin Lin Nordström

Alexander Rynéus får bidrag för att resa till Teneriffa tillsammans med Per Bifrost.

Dokumentärfilmarna Alexander Rynéus och Per Bifrost får resebidrag till Teneriffa för att göra research till filmen ”Earthlings Calling”, de ska träffa konstnärer och forskare och arbeta med det visuella uttrycket. Bland annat besöker de en teleskopanläggning i den ökenlika delen av ön som forskar kring hur ett okänt meddelande till jorden skulle tas emot och behandlas.

Författaren och dokumentärfilmaren Mattias Grosin följer tre ensamstående pappor i Kenya som försöker förändra livsvillkoren för sina barn. Grosin arbetar med en fotograf på plats i Kenya och behöver följa papporna över tid då mycket händer i deras liv.

Regissören Maja Borg reser med filmfotografen Patriez van der Wens till Tblisi i Georgien för att samarbete med en georgisk författare och musiker inför långfilmen Slutlek. De ska även göra en iscensättning till filmen som utspelar sig på en gammal teater i Tbilisi.

Jasmijn Kooijman fick framgångar med sin förra film Dansa min docka. Nu ska hon till Kuwait med sitt nya dokumentärprojekt ”To the North”. Hon har filmat barnet Samaa från Syrien under sju år, som ska återförenas med sin far som är flykting och fast i Kuwait.

Bidrag till internationella utbyten och resor kan sökas löpande och beslutas fyra gånger per år. Nästa deadline för att ansöka är 5 september 2023, med beslut i slutet av september.

Kontaktperson

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)