Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Emily Fahlén är IASPIS nya gästcurator

Under 2023 är Emily Fahlén gästcurator för Konstnärsnämndens internationella program inom bild- och formområdet IASPIS. Hon tar över stafettpinnen efter Valerio Del Baglivo. IASPIS verksamhet omfattar residensprogram i Sverige och utomlands, publika program i Sverige och internationellt, publikationer, expertbesöksprogram, regionala och internationella samverkans- och samarbetsprojekt, samt ett arkiv.

–  Vi är glada att Emily Fahlén är vår nya gästcurator på IASPIS. Genom att samarbeta med gästcuratorer stärks verksamheten och det bidrar till att utveckla residensprogrammet och de publika programmen i Stockholm.  På så sätt identifieras strategiska utvecklingsområden och möjliga samarbeten i Sverige och internationellt. Nu ser vi fram emot höstens Open Studios och andra spännande händelser curerade av IASPIS gästcurator Emily Fahlén, säger Konstnärsnämndens direktör Mika Romanus.

Foto: Märta Thisner

IASPIS nya gästcurator Emily Fahlén.

Om Emily Fahlén

Emily Fahlén är curator, lärare och skribent baserad i Stockholm. Under 2023 är hon IASPIS gästcurator. Fahlén är konstnärlig ledare för konsthallen Mint – belägen i ABF-huset i centrala Stockholm. Hon var konstnärlig ledare och medcurator för Luleåbiennalen 2020: Tiden på jorden och 2018: Tidjord. Hon har curerat utställningar på bland annat Moderna Museet, Malmö Konsthall och Konsthall C. Sedan 2019 undervisar hon i konstteori vid Konsthögskolan i Umeå. Mellan 2011 – 2017 arbetade Fahlén som förmedlare och producent på Tensta konsthall.

– Jag är väldigt glad över uppdraget som gästcurator på IASPIS under 2023 – En fantastiskt händelserik verksamhet som genom residensverksamhet och internationella expertbesök ständigt möjliggör nya möten. Mitt uppdrag är att ta fasta på dessa möjligheter och skapa uppkopplingar mellan svenskt och internationellt konstliv. Vi kan se fram emot spännande konsthändelser under hösten, säger IASPIS gästcurator Emily Fahlén.

Mer om IASPIS

  • Inom kort påbörjas rekrytering av gästcurator för 2024