Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Emil Ernebro och Filip Jers reser till Berlin

Emil Ernebro och Filip Jers reser till Berlin

Foto: Jonas Eklöf

Emil Ernebro & Filip Jers

Musikerna Emil Ernebro från Ytterby och Filip Jers från Upplands Väsby reser till Tyskland och Berlin i slutet på maj för att spela på Harmonica FEN Festival och dess andra upplaga. Filip ska även hålla ett par mästarklasser under festivalhelgen.

Exempel på andra utbyten och resor

Komponisten Lina Järnegard från Göteborg har fått bidrag till två resor i samband med uppföranden av hennes verk och i samarbete med den spanska ensemblen Morphosis Ensemble. En resa går till Luxemburg i mars och en resa till Estland i april.

Musikern och komponisten Maher Cissoko från Lund får bidrag för att bjuda in musikern och musikproducenten Ahmed Fofana från Guinea i slutet av april för att skapa ny musik till ett kommande album samt göra en konsert i Lund.

Jazzgitarristen Agnes Persson, bosatt i Älvsjö, reser i juni iväg på en samverkansturné där hon ska möta och arbeta med fyra konstnärer i fyra städer. I Köpenhamn möter hon tenorsaxofonisten Marius Zeeberg, i Berlin tenorsaxofonisten Camila Nebbia, i Amsterdam altsaxofonisten Marcus Wärnheim och i Haag dansaren Alesya Dobysh.

Musikproducenten Raghd Shokai (a.k.a Raghd) från Angered reser till Storbritannien i slutet på mars för en konsert på Folklore i Hoxton. Hon har även några studiosessions inbokade.

Kort om Konstnärsnämndens beslut

Sammanlagt fördelas vid detta beslutstillfälle 985 000 kronor till 70 resor som planeras att genomföras i tjugofyra olika länder. Totalt har 169 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 3,6 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med länder på sex kontinenter.

Kontaktperson

Hasse Lindgren

Programansvarig, Internationella programmet för musik, Handläggare musik

08-506 550 79 (Opens in a New Window)