Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Cari Lekebusch får konstnärsstipendium


foto:MorganistikCari Lekebusch

Musikproducenten och dj:n Cari Lekebusch från Stockholm tilldelas ett stipendium om 141 900 kronor. Konstnärsnämnden uppmärksammar honom för sitt mångåriga och högkvalitativa konstnärskap inom ett musikaliskt uttryck med stort genomslag världen över. – Enormt tack för det stora förtroendet, som jag ämnar rättfärdiga genom att ihärdigt fortsätta vara en stolt musikambassadör för Sverige, säger Cari Lekebusch.

Sedan slutet på 80-talet har Cari verkat i ett musikaliskt landskap där såväl techno, ambient, elektronika, jazz, funk och hip hop varit starka influenser. Han ses som en av pionjärerna för den globalt inflytelserika technoscenen och har starkt bidragit till den framskjutna position som svensk techno och elektronisk dansmusik har världen över.

– Vi från Konstnärsnämndens sida vill genom det här stipendiet uppmärksamma en väldigt aktiv konstnär som under decennier utvecklat sin konst och sitt uttryck till den egensinniga och personliga form av elektronisk dansmusik som är Cari Lekebusch kännemärke. Hans konstnärskap har inspirerat och stöttat många unga dj:s och musikproducenter, säger musikhandläggaren Magnus Lemark.