Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Besök i Armenien och kommande delegationsvecka i Stockholm

Besök i Armenien och kommande delegationsvecka i Stockholm

Gruppfoto på Art Nexus med delegation från Armenien.

Foto: Niusha Khanmohammadi

Art Nexus med delegation från Armenien.

Under mars månad genomförde ArtNexus enhetschef Magnus Kirchhoff och verksamhetsledare Liv Weisberg ett framgångsrikt besök hos våra partners i Jerevan, Armenien. Detta resulterade i givande möten med det armeniska kulturdepartementet, våra samarbetspartners och Sveriges ambassad. Tillsammans med våra partner AGBU, Armeniens minister för utbildning, vetenskap, kultur och sport Zhanna Andreasyan, och biträdande minister Daniel Danielyan, diskuterade vi konstens och kulturens avgörande roll i landets demokratiska samhällsutveckling. AGBU presenterade även resultaten av två års forskning om Armeniens kulturella och kreativa ekosystem.

Vår partner Institute for Contemporary Art (ICA) har under det senaste året genomfört kursen ”How to survive as an emerging artist”. Under besöket i Jerevan fick ArtNexus möjlighet att träffa deltagarna från den första omgången av kursen och gratulera dem för deras framgångsrika deltagande. Under våren kommer ICA att fortsätta med en ny omgång av kursen för att ytterligare stärka konstnärers etablering både nationellt och internationellt.

Mellan 20-26 april kommer våra partners och representanter från det armeniska kulturdepartementet tillsammans med andra kulturaktörer i Armenien att besöka Stockholm under en delegationsvecka. Delegationen består av nio kulturaktörer och är en del av ArtNexus peer-to-peer program, vilket syftar till att stärka banden mellan institutioner och stödja Armeniens nationella kulturstrukturer. Veckan i Stockholm kommer att inkludera besök hos bland annat det svenska kulturdepartementet, Konstnärernas Riksorganisation och Svenska Institutet. Erfarenheterna från besöket kommer även att stötta i uppstarten av en nu paraplyorganisation för kultursektorn i Armenien: Arts Association Armenia. Följ oss på sociala medier för att ser mer om vad som sker under veckan.

Besök oss på våra sociala medier