Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Beslut om internationella resor till teater- och filmkonstnärer

Beslut om internationella resor till teater- och filmkonstnärer

I årets sista fördelning av bidrag till internationella utbyten och resor fattades beslut om 46 bidrag om 541 000 kr.

En teaterkonstnär i gul utstyrsel framträder.

Foto: Fredrik Marnby

Scenografen Karin Lind får bidrag för att resa till ett residens i Sydafrika.

Inom teater beviljas scenografen och konstnären Karin Lind bidrag för en vistelse på residenset Kalashnikovv Gallery i Johannesburg, Sydafrika, där hon ska samarbeta med sin partner i konstnärsduon SIMKA.

Mimaren Sara Myrberg är inbjuden till Kuba i maj 2024 och kommer där att presentera sitt forskningsprojekt om teater för små barn inom ramen för ASSITEJS världskongress.

Fyra medlemmar i scenkonstgruppen Hungry Eyes får bidrag för att åka till Pompeji i Italien för att arbeta med sin föreställning som bygger på Maja Lundgrens bok med samma namn.

Till Italien reser även Camilla Ed och Anna Hammarstedt från Ölands Dramatiska teater som ska fortbilda sig inom skuggspelsteater för Fabrizio Montecchi, skuggspelsmästare.

En stillbild från en film där personer sitter runt ett mötesbord.

Foto: Maja Dennhag

Filmregissören Sebastian Johansson Micci ska visa ”Filmen känns för vit” på Arcs Filmfestival.

Fem filmare beviljas bidrag för att medverka på olika filmfestivaler, bland andra Sebastian Johansson Micci som ska visa ”Filmen känns för vit” på Les Arcs Filmfestival i Paris och Emely Norling som visar ”Megahertz” på DOC NYC i New York.

I Köpenhamn arrangerar Danish Film Editors Society ett stort möte för filmklippare och dit beviljas bland andra filmklipparna Dino Jonsäter och Isabella Karlström bidrag.

Dokumentärfilmaren Amanda Pesikan får bidrag för en resa till Seattle, USA, där hon ska visa sin dokumentärfilm ”Kören”, om Tensta Gospel Choir och knyta nya kontakter.

Arbetsgruppen fattade besluten den 27 november och totalt ansökte 130 personer.

Sista ansökningsdagen för nästa omgång av resebidrag och internationella utbyten är 5 februari, med beslut i mitten av mars 2024.

Kontaktperson

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)