Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Beslut om internationella resor och utbyten, vistelser i Paris samt residens i New York och Berlin

Konstnären framför sitt arbete på IASPIS Open Studios

Foto: Jean Baptiste Beranger

Konstnären Hanni Kamaly under IASPIS Open studios 2019

Den ettåriga residensvistelsen på ISCP i Brooklyn, NYC tilldelades bildkonstnären Hanni Kamaly på bildkonstnärsfondens möte i maj. Kamaly arbetar framförallt med video, skulptur och performance och är just nu aktuell med utställning på Accelerator i Stockholm.
Residensperioden pågår under hela 2023.

Residenset på Künstlerhaus Bethanien i Berlin tilldelades konstnären Per Svensson, Göteborg. Svenssons praktik omfattar alltifrån alkemi till bildkonst, arkitektur, ljud, skulptur, grafik och teckningar. Residenset är sex månader långt och startar i januari 2023.

 

Fönster och reflektioner

Photography at Work – Work in Progress”, Lacock Abbey. Katarina Elvén och Beata Fransson

Även årets fyra stipendiater för månadslånga vistelser i gästlägenhet på Institute Suedoís Paris utsågs under mötet. En av stipendiaterna är fotografen Katarina Elvén som i samarbete med Beata Fransson kommer besöka och undersöka några av fotografihistoriens urscener i Paris.

Till beviljade bidrag Gästlägenhet Paris 2022 

Bland de beviljade bidragen för internationella utbyten och resor finns fotografen Sebastian Kok som sökte medel för att delta på residenset Foundation Obras-Holland i Renkum, Nederländerna. Under residensperioden kommer han att arbeta vidare med projektet ”Bye Bye, Bai Bang”, en berättelse kring hans far som föddes i ett nazi ockuperat Holland för att under 60-talet flytta till Sverige.

Totalt fördelades 1 164 000 kronor till 75 resor och utbyten.

Till beviljade bidrag Internationella utbyten och resebidrag