Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Åtta teaterkonstnärer beviljas gästbostad i Paris

Åtta teaterkonstnärer beviljas gästbostad i Paris

Den 4 mars har beslut fattats om att tilldela åtta teaterkonstnärer arbetsvistelser i gästbostaden på Svenska Institutet i Paris, inom ramen för Internationella programmet för teater. De beviljade får även ett stipendium om 15 000 kr.

Foto: Birgit Walsh

Sannamaria Patjas beviljas en arbetsvistelse i Paris

Toni Tora Botwid vill inspireras av fontäner i sitt scenografiska arbete, och kommer att jobba med ett nytt projekt med vatten och fontäner. Hon kommer att se ”Musical Fountains Show at the Palace of Versailles”, som ger visuella shower runt Versailles fontäner, och uppsöka de så kallade Wallace fountains ‐ dricksvattenfontäner, som finns runt om staden och ofta är konstnärligt formgivna.

Sannamaria Patjas är en sjungande skådespelare som vill göra en djupdykning i den franska chanson-traditionen och besöka konserter och teater inför en ny föreställning.

Zeljko Santrac, regissör, och Suzanna Santrac, skådespelare, ska tillsammans med franska översättare utveckla en svensk översättning av “Miraklet på krogen Shargan” av Ljubomir Simović, som tidigare är översatt till franska.

De övriga som beviljas är Caroline Andréason, Emelie Strandberg från Göteborg och Ninna Tersman och Lena Mossegård från Stockholm.

Kontaktperson

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)