Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ansökningstiden för musikresidens i utlandet förlängs


Foto: Love AntellLove Antell framför Gueros i Austin (TX)

Nu förlänger vi möjligheten att söka våra internationella musikresidens med två veckor. Sista ansökningsdag den 24 februari. Låt dig inspireras av Love Antells rapport från sin vistelse i Austin Texas, som är ett av Konstnärsnämndens sex olika residens runt om i världen. Sedan följer en kort information om vad ett vistelsestipendium innebär ekonomiskt och vilka möjligheter som finns på residensen.
Inspiration
Ta del av Loves reserapport på denna länk och låt dig inspireras att söka ett eller flera av våra residens. Läs mer
här.

Hit kan du åka
För närvarande har vi utlandsresidens på följande platser; i Nordamerika genom ett samarbete med Coastal Jazz and Blues Festival (Vancouver) i Kanada och i USA tillsammans med The House of Songs (Austin, TX). I Afrika har vi ett samarbete i Senegal med Espace Sobobadè i den lilla kuststaden Bargny alldeles utanför huvudstaden Dakar. Latinamerika har ett residens i Chile där vi samarbetar med Centro Cultural el Silencio i staden Viña Del Mar, strax norr om Santiago de Chile. Slutligen har vi ett samarbete med två av orkestrarna i det europeiska orkesternätverket New:Aud nämligen; den polska Ensemble Kwartludium i Gdañsk och Sinfonietta Riga i Lettland.

Vad innehåller stipendiet
Förutom ett skattefritt vistelsestipendium på 20 000 kronor för fyra veckor, erhåller man 20 000 kronor för resor och övriga omkostnader. Där till ingår boende och tillgång till en arbetsplats. Våra samarbetsparter besitter både kunnande och ett nätverk som man kan ta del av på plats för att vidga sina internationella kontaktytor.

Ansökan
Tänk på att du kan söka flera residens, men att du då behöver göra en ansökan per land.

Ansökningstiden går ut den 24 februari 2020.

Kontaktinformation: Hasse Lindgren
hasse.lindgren@konstnarsnamnden.se; telefon (direkt) 08-506 550 79