Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

66 teater- och filmkonstnärer beviljas internationella bidrag

820 000 kr beviljas till 66 film- och teaterkonstnärer för utbyten och resor bl. a till Slovenien, Sydafrika, Rumänien, Chile, Ghana, Kina och Indien i årets tredje fördelning.

Foto: Corradi di Lorenzo

Jonelle Twum får bidrag för en resa till Ghana.

41 bidrag fördelas inom film och 17 av dessa är bidrag för utbyten på olika filmfestivaler, bland andra får Peter Nilsson resa till USA och Screamfest Horror Film Festival med sin kortfilm At the Window, och filmklipparen Sylvia Ingemarsdotter ska medverka på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.
Till Chile reser fotografen Patricio Salinas och filmaren Conny Fridh för att göra research om Salinas tid som politisk fånge i Atacamaöknen under 1973-1974.
Filmaren Jonelle Twum får bidrag för en researchresa till Ghana inför ett kommande projekt som utgår ifrån hennes släkt under den tidiga postkoloniala tiden.

Inom teater beviljas 25 bidrag bl. a för utvecklingsresor och nätverkande; regissören Aurelia Le Huche och scenografen Erika Sjödin beviljas utbytesbidrag för residens till PAF – Performance Arts Forum – i Frankrike inför projektet Nattens skogar, och regissören Andreas Boonstra får bidrag för att resa till Nederländerna och där undersöka nytt material och knyta kontakter.
Skådespelaren Alaa Rashid får bidrag för att turnera i Irak med föreställningen The Queen of Curves, en flerspråkig föreställning av Teater Jalada i Malmö.

Totalt till omgången ansökte 164 personer, och arbetsgruppen för teater och film fattade besluten den 22 september. Sista ansökningsdagen för årets fjärde och sista omgång av resebidrag och internationella utbyten är 7 november, med beslut i december.

Kontaktperson

Tina Pettersson

Handläggare teater och film, programansvarig för internationella programmet för teater

08-506 550 58 (Opens in a New Window)