Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

1 882 000 kronor till internationella utbyten och resebidrag inom bild och form

Porträtt av kvinna framför industribyggnad

Foto: Kenneth Mikko

Dasha

Vid årets tredje fördelning av internationella utbyten och resebidrag beviljades hela 106 av 221 ansökningar med ett totalt belopp om 1 882 000 kronor.

Ansökningarna rör medverkan i utställningar, konferenser och festivaler, såväl som residens- och arbetsresor.

En av konstnärerna som beviljats medel är Emanuel Almborg som reser för att arbeta med utställningen Playworlds 2018-2022, Emanuel Almborg and the Switchers, på CAC Bretigny. Utställningen som öppnar den 1 oktober är curerad av Thomas Conchu och blir Almborgs första separatutställning i Frankrike.

Fotografen Kenneth Mikko och bildkonstnären Anna Lindqvist, verksamma i Haparanda och föreningen HapKult, beviljades medel för att resa till en gränskulturkonferens i Frankfurt an Der Oder. Där kommer ett nätverk av kulturaktiva mötas för att utbyta erfarenheter och planera framtida samarbetsprojekt i europeiska gränsstäder, likt Haparanda.

Bildkonstnär Nina Wedberg Thulin beviljades medel för en residensvistelse och utställning på Comox Valley Art Gallery i Kanada. Vistelsen är en del av ett samarbete mellan All Art Now och galleriet i Courtenay. Residensprogrammet i Comox Valley  stöder hållbart konstnärligt arbete genom att underlätta meningsfulla relationer mellan konstnärer och lokalsamhället för platsspecifik forskning och konstnärligt arbete.

Beviljade ansökningar >